00000000
00000000
00000000

( Izmenavremena ) - Pirinčana Jutra - No. 030

Label : Brlog Records
ID : No. 030
Year : 2010
Artist : ( Izmenavremena )

Album : Pirinčana Jutra

Tracks : 4/4

T/L : 14:29 min


1. Gde Nam Je Sve

2. Ljubavi
3. Stvarno Hrabar
4. Do Sna Amerike





FREE DOWNLOAD


Review ( HR. only )


Drugi rad srpskog kantautora Nikole nakon onog veoma loše snimljenog lo-fi albuma "Hajde pođi da vidiš ribarske mreže" (2008, Brlog Records/ S.K.Z. 010) je kratki 15-tominutni EP sa 4 pjesme.

Ovaj puta snimci su tehnički kvalitetni i zadovoljavaju standarde akustičnog neo-folka, te se sada može točno razaznati o čemu Nikola pjeva i priča. Od starog materijala ovdje je ponovno uvrštena elegična balada "Ljubavi" i ranije znana, vrlo lijepa ambijentalka "Do sna Amerike" koja je dugo vremena stajala na njegovoj myspace stranici. Za razliku od Čopora, Nikola ima sjajan emotivan i duboko sugestivan vokal kojeg adaptira zavisno o melodijama, te ne bi bilo loše kada bi ovaj dvojac, tj. Nikola koji puta zapjevao barem kao gost na Čoporovim radovima.

Tekstualno je također jak, pomalo sofisticiran, depresivan i mračan, a u spletu sa njegovim jednostavnim staccato i fingerpicking dionicama na akustičnoj gitari (osobito u skladbi "Gde nam je sve") nameću se i određene paralele sa dva velika i kultna tragičara - Tim Buckleyom i Nick Drakeom.

Minimalistički akustično djelce autora koji pokazuje velike kreativne potencijale.