00000000
00000000
00000000

008 - Real Live Tigers - This Is Simetimes A Riverbed


Label : Brlog Records

ID : No. 008

Year : 2007
Artist : Real Live Tigers

Album : This Is Simetimes A Riverbed
Tracks : 11/11

T/L : 31:27 min/sec


01. Sometimes A Riverbed
02. Yes Still
03. A Song For JM
04. Beard of Bees
05. Other Lives
06. Winter Blues Number One
07. On Our Way

08. Since Life Got Easy

09. Flood Plains

10. Riverbeds

11. What This World Is For






Prvo izdanje Brlog Records iz inozemstva predstavlja američki projekt stanovitog Tony Presleya (akustična gitara, vokal) pod nazivom Real Live Tigers. U sastavu s još Karrie Hopper (akustična gitara, vokal) i Marcus Rubio (violina), snimljen je minimalistički akustičan country/ soul album prvotno objavljen samo kao d.i.y. izdanje. Prva skladba "Sometimes a riverbed" uvodi u svijet blizak Arab Strap izrazu sa pozadinskim zvukom violine koja je osim klasičnim stilom odsvirana i fingerpicking, a otprilike slične su "Yes still", "On our way" i "Since life got easy".

FREE DOWNLOAD

Svirka je zaista minorna - akustična gitara i u spomenutoj "Since life got easy" pojavljuje se skoro nezamjetan prateći vokal Karrie (i još na nekolicini njih), a na ostatku albuma samo je prisutan Tony Presleyov vokal i njegova akustična gitara koja je ponekad popraćena laganim udarcima po drvenom kosturu. U pjesmi "A song for JM" i "Beard of bees" Tony glasovno djeluje tugaljivo poput Stuart A.Staplesa iz Tindersticks, onako mrtvo hladno i nezaintersirano kao da je riječ o nekom od posljednjih albuma u životu Bob Dylana.

Emotivne, ponekad blago politički angažirane i noir baladno šarmirane kompozicije s prikrivenom dozom humora donose solidnu sliku ovog projekta koji je po Robijevim riječima zainteresiran za posjetu Hrvatskoj i ovim krajevima kada dođu na Euro turneju.

Terapija