00000000
00000000
00000000

Prkos Drumski - Svetlost i Pustota


ID : No. 075
Year : 2013
Artist : Prkos Drumski
Album : Svetlost i Pustota
Label : RockSvirke & Brlog Records
Tracks : 10/10



01. De Profundis
02. Intermeco
03. Vilindar (Singl Verzija)
04. Cvijetom cvjetaj, Srce Moje
05. Rejoice
06. Niksicki Bluz
07. Avgust
08. Desi Se Tako Da Promakne Dan
09. Bretonov San
10. Les Mains Pleines d'amour




 
FREE DOWNLOAD @ ROCKSVIRKE






















Svetlost i pustotu krasi prepoznatljivo autorsko i glasovno trojstvo Prkosa Drumskog – na njemu su zastupljene pesme Miloša Zubca, Isidore Milivojević i Sonje Šešlije. To će obradovati sve dugogodišnje privrženike i ljubitelje sastava budući da dobijaju još jedan klasičan, brendiran album ove jedinstvene pojave na srpskoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

Uz odlike po kojima se bend godinama prepoznaje – poetičnost, setu i eteričnost, album Svetlost i pustota predstavlja i manje poznato lice Prkosa Drumskog. Pojedine pesme na albumu otkrivaju dinamičnu koncertnu družinu koje se ne libi da uživo svira maštovito, neupeglano i žestoko.
Jedna od takvih je energična "Desi se tako da promakne dan", stari koncertni standard Prkosa Drumskog, ovde prvi put objavljen na službenom izdanju.Takođe, album donosi izvornu singl verziju pesme "Vilindar" u jedanaest minuta trajanja, kao i posvetu bratskom hrvatskom bendu Olovni Ples, himničnu "Cvijetom cvjetaj, srce moje". Obe numere ranije su bile dostupne samo kao singlovi na zajedničkim kompilacijama Novih Odmetnika. Pesma "Rejoice" takođe je koncertni singl koji će se simultano s novim albumom Prkosa Drumskog pojaviti na regionalnoj kompilaciji Bistro na rubu šume vol. 4.

Među najdragocenijim snimcima svakako je nadahnuta koncertna verzija "Bretonovog sna", koja označava povratak Bokeljke Isidore Milivojević nastupima nakon petogodišnjeg odsustva sa scene.

Na albumu se pojavljuju svi muzičari i autori koji su u proteklih deset godina, s Milošem Zubcem kao osnivačem i neformalnim vodičem, radili ili još stvaraju u ovom sastavu. Žanrovski i stilski, mogu se čuti razne kreativne faze u nekoliko inkarnacija benda. Ambijentalni i eksperimentalni folk, folk-rok, bluz i šansona, pre svega na srpskom, a potom na francuskom i engleskom jeziku.

Album Svetlost i pustota potpisuje novosadski on-lajn izdavač RockSvirke, u saradnji s nezavisnim izdavačem iz Zadra, Brlog Records. Urednici izdanja su Nebojša Petrović i Stipe Periša. On-lajn verziju možete besplatno preuzeti na stranicama rocksvirke.com

Grupa Prkos Drumski objavila je do danas albume Slika, Vreme ispred nas, Jesenje lišće i Alhemija. Svetlost i pustota je peto izdanje novosadskog benda.