00000000
00000000
00000000

Aaron Godwater & Big Spirit - Split Album - No. 022

Label : Brlog Records
ID : No. 022
Year : 2009
Artist : Aaron GodWater & Big Spirit
Album : Split Album
Tracks : 7/7

1.Aaron Godwater - The Great Tetherer
2.Aaron Godwater - Dead Twins
3.Aaron Godwater - Cryin Shame
4.Aaron Godwater - Eyes
5.Big Spirit - Catch The Moon
6.Big Spirit - A New Life
7.Big Spirit - My Heart On Fire





FREE DOWNLOAD


Review ( HR. only )

Big Spirit i Aaron Godwater su dva kantautora iz USA (iz Southgatea, Michigan i San Francisa) koji su se po sistemu vjerojatnosti pronašli putem interneta, te isto takvim pravcima pronašli zadarski Brlog Records koji im je objavio zajednički split albumčić. Big Spirit je prethodno objavio 7 izdanja (tri pod imenom Somolian Bonaparte) od čega su tri izdana za Girls/Trees, a tri pod imenom Big Spirit su u vlastitoj nakladi. O autorima nema nikakvih drugih podataka osim što obojica nose uobičajene dvotjedne cowboy brade, te je drugospomenuti, Aaron Godwater iz San Francisca vlasnik jednog albuma pod nazivom "If You Hold My Love" kojeg je objavio za vlastitu etiketu Godwater.

Ovdje se ustvari radi o dva kratka EP-ija kojima je zajednički leksik akustični i posve jednostavan kantautorski folk-americana gitaristički izraz. Big Spirit je nešto mračniji i turobniji (osobito u temi "Dead twins"), vokal mu je ležeran, prijatan i blago šmekerski depresivan, a glazbeno se ove četiri vrlo kratke kompozicije protežu na paralelama minimalističkog folka i americane. Prve dvije su klasični kantautorski komadi za akustičnu gitaru uz vrlo mračne tekstove, dok su preostale dvije ("Cryin' shame" i "Eyes") snimljene uz potporu tambourina, clap-hands pljeskanja i pratećeg ženskog vokala. Snimci su osrednje lo-fi kakvoće, te osim mračnijim raspoloženjem a'la Nick Drake i donekle emotivnom lirikom, po ničemu ne mogu posebno uzbuditi kardiogram.

Aaron Godwater je malčice kompleksniji; osim akustične gitare, ima i prateću potporu vokala, bubnjeva i basa, te je kroz 3 skladbe prikazao nešto rafiniraniji smisao za aranžmane uz poneku solo dionicu. U njima se osjećaju debele natruhe suvremene americane, ali i oldtimerski flower-power šlih ("Catch the moon"), kao i tradicionalni country u kome fućka ("A new life" i "My heart on fire"). Glas mu je kaubojski zgrčen, pomalo nalik na Galaxie 500 izgubljen u prostranstvima pritajene pozadinske produkcije, tekstovi su sasvim jednostavni, odišu emotivnošću i impresijama, a melodije posve lepršave i plesne koliko to ovaj ograničeni kantautorski stil dozvoljava.